Pracownik pomocniczy gastronomii

Wykonuje prace pomocnicze związane z ekspedycją potraw i napojów, wspomaga innych pracowników zakładu gastronomicznego przy wykonywaniu rozmaitych zadań.

Zadania zawodowe:

  • wykonywania czynności porządkowych w obiektach świadczących usługi gastronomiczne;
  • realizowania prac związanych z przechowywaniem żywności;
  • wykonywania prac pomocniczych związanych ze sporządzaniem potraw i napojów bezalkoholowych;
  • wykonywania prac pomocniczych związanych z obsługą gości;
  • wykonywania czynności pomocniczych związanych z ekspedycją potraw i napojów bezalkoholowych.

Można podjąć pracę:

  • w obiektach zbiorowego żywienia tj. restauracjach, stołówkach, hotelach, ośrodkach wypoczynkowych,
  • wykonuje prace pomocnicze związane z ekspedycją potraw i napojów,
  • wspomaga innych pracowników zakładu gastronomicznego przy wykonywaniu rozmaitych zadań.
Skip to content