Cieśla
E-podręczniki: https://zpe.gov.pl/ksztalcenie-ogolne/szkola-ponadpodstawowa E-materiały do języka obcego zawodowego: https://zpe.gov.pl/a/e-materialy-do-jezyka-obcego-zawodowego/DDXFxFlqD
E-podręczniki: https://zpe.gov.pl/ksztalcenie-ogolne/szkola-ponadpodstawowa E-materiały do języka obcego zawodowego: https://zpe.gov.pl/a/e-materialy-do-jezyka-obcego-zawodowego/DDXFxFlqD
Wykonuje czynności produkcyjno-technologiczne związane z wypiekiem ciast i ciastek o różnych gramaturach i kształtach przekładanych nadzieniami oraz obciąganych różnegorodzaju polewami i kuwerturą, przy użyciu specjalnych maszyn i urządzeń oraz sprzętów. Zadania zawodowe: ocena przydatności surowców (mąki pszennej, cukru, tłuszczu, jaj itd.) oraz przygotowanie ich do produkcji; mieszanie surowców (zgodnie z recepturami) w zależności od rodzaju …